Lymfaterapia

Imunestekierto on kehon kuonanpoistojärjestelmä ja se toimii verenkierron kanssa rinnakkaisjärjestelmänä. Manuaalisen lymfaterapian päätehtäviin kuuluu aktivoida kehon oman imusuoniston pumppaustoimintaa. Menetelmän avulla on mahdollista auttaa imusuonistoa rakentumaan, korjaantumaan ja aktivoitumaan uudelleen.

Lymfajärjestelmä liikuttaakin kehossa olevia nesteitä ja kuona-aineita sekä puolustaa kehoa bakteereilta, viruksilta ja muilta elimistöön kuulumattomilta aineilta. Lymfajärjestelmällä on lisäksi tärkeä merkitys myös homeostaasin ylläpidossa ja veri- ja lymfasolujen muokkauksessa.

Ajoittain elimistössä on tilanteita, jolloin imusuonet eivät pysty palauttamaan imunesteitä takaisin verenkiertoon, jolloin neste kertyy kudoksiin aiheuttaen turvotusta. Heikentyneen imunestekierron syynä voi olla mm. liikunnan puute, yksipuolinen rasitus, kylmyys, tulehdus, tapaturman aiheuttamat kudosvauriot, kiristävät mekaaniset esteet, sairaudet, raskaus ja synnynnäiset syyt. Turvotuksen hoitoon voidaan käyttää lymfahoitoa, jota pidetään kivuttomana ja tehokkaana turvotuksen hoitomuotona. Hoidolla voidaan
parantaa imusuoniston kuljetuskykyä, jolloin kudoksissa ja solujen välitilassa oleva nestekuorma ja valkuaisaineet pääsevät pois kudoksesta ja turvotukset laskevat. Samalla voidaan vaikuttaa kipuun ja yleisesti koko kehon rentoutumiseen. Vaikeissa imusuonten vajaatoiminnasta johtuvissa sairauksissa käytetään lisäksi kompressio- eli puristussidoksia, liikehoitoa ja ihon hoitoa. Nämä tukevat ja tehostavat manuaalisen lymfaterapian vaikutuksia. Yleisimpiä lymfaterapialla hoidettavia vaivoja ovat turvotukset, nivelrikko, reuma, fibromyalgia, suonikohjut, levottomat jalat, selluliitti, lasten kasvukivut, psoriasis, stressi ja syöpä (hoitojen jälkeen).

Lymfaterapia ja siihen käytettävä aika vaihtelevat sairauden/ vamman, asiakkaan iän, asiakkaan kunnon sekä hoitoalueen laajuuden mukaan. Hoitoa voidaan antaa koko keholle tai tiettyyn kehonosaan. Lymfaterapia
on osa terveydenhoitoa, myös sen ennaltaehkäisevästä näkökulmasta katsottuna.
Kelakorvattavaksi hoito muuttuu, kun hoito täyttää sille annetut kriteerit. Hoitoa tulee välttää akuuteissa tulehdustiloissa ja infektioiden aikaan. Epätietoisissa tilanteissa on aina syytä kääntyä lääkärin puoleen.

Hinnasto

30 minuuttia 50 €
45 minuuttia 60 €
60 minuuttia 70 €
75 minuuttia 75 €
90-120 minuuttia 90 €